Vše o hudbě a tanci – novinky, tipy a zajímavosti.

Popová hudba

Popová hudba je na hudební scéně přibližně od sedmdesátých let. Od té doby po současnost vystřídala několik stovek tváří v podobě nejrůznějších zpěvaček, které se od sebe liší svým osobitým stylem. Hudba má však vždy stejný cíl, a to oslovit co nejširší veřejnost a stát se hitem. Popová hudba je poměrně jednoduchá, nevyžaduje náročné texty, spíše chytlavou melodii s líbivým rytmem. Tato kombinace zaručí, že se píseň stane hitem hraným ve všech rádiích, většině lidem se zalíbí, a tak si jednotlivé singly nebo celé album začnou kupovat.

O tituly jako princezna popu nebo královna popu se zasloužily zpěvačky z celého světa, ale i z Čech. Mezi lidmi se najdou i takoví, kteří tyto tituly příliš neuznávají, protože jejich názor na popovou hudbu je velmi prostý. Podle nich je popová hudba přeceňována a jen proto, že se jedná o komerční úspěchy, by se interpretky neměly stávat tolik uznávanými. Alespoň oproti těm, které si hudbu i texty píší samy a opravdu umí zpívat. Většina popových písní je v dnešní době tvořena na počítači, hudba je umělá a zřídka obsahuje i reálné nástroje. Dokonce i zpěv je u spousty amerických idolů upravován počítačem a pak když dojde na živý koncert, fanoušci se diví, že jejich idolové vlastně neumí ani pořádně zpívat.

1425556737_av17h

V posledních letech je velmi diskutabilní zpěvačkou popová královna Madonna, která se ve svých téměř šedesáti letech snaží držet krok s mladými popovými kráskami. Fanoušci, kteří Madonnu poslouchají již od prvních alb, čekají, kdy začne nahrávat hudbu úměrnou svému věku. Místo toho ale provokuje veřejnost a nad důstojností preferuje spíše skandál. Madonna je svá a stále se snaží držet na úrovni ostatních, ovšem už příliš nahoru nestoupá. Jedno jí ale zůstane. Madonna je jednoznačnou královnou popu, která se významně zapsala na celosvětové popové scéně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup