Vše o hudbě a tanci – novinky, tipy a zajímavosti.

Digitální klávesy vás nadchnou! Jsou lehké a univerzální

Digitální klávesy jsou univerzálním nástrojem pro tvorbu pestré hudby nejen na hudebních vystoupeních, ale i doma. Díky výkonnému ozvučnému systému dokážou vykouzlit hutné a dynamické zvuky akustického piana. To ocení zejména hudebníci, kteří svůj nástroj potřebují brát na časté koncerty a hlavním požadavkem je zejména nízká hmotnost kláves.

Digitální klávesy neboli keyboardy mají řadu využití při tvorbě hudby zejména díky automatickým doprovodům a generátorům rytmů. V moderní hudbě je nedocenitelným pomocníkem, který dokáže z rozsáhlého rejstříku nástrojů, jako jsou například dechové, bicí nebo strunné, vytvořit hotovou skladbu v klasickém nebo popovém stylu.Další zajímavostí jsou vestavěné hudební databáze s nastavením tempa nebo stylu a díky klávesám je možno dále skladbu upravit dle vlastních představ.

Součástí digitálních kláves standardně bývá LCD displej, možnost připojení sluchátek nebo USB konektory pro připojení k PC. Ve spolupráci s hudebními programy na počítači dokáže hudebník vytvořit hit v pohodlí svého domova a rovnou si jej nahrát na hudební stránky určené pro online distribuci hudby.

Některé modely kláves umožňují nahrát vlastní skladbu, do které snadno přidáte další zvukové stopy, beaty a jiné doprovodné efekty nebo připojením mikrofonu doprovodit zvukovou stopou zpěv.

Velkou výhodou je hmotnost nástroje a možnost brát si jej s sebou kamkoliv je potřeba. Pro pohodlné hraní je však důležité mít podstavec, na který lze nástroj položit. Zde je nápad, jak si vyrobit klávesový stojan levně.

Digitální klávesy nenahradí klasické piano. Oba nástroje se hodí pro jiné příležitosti. Ovšem tento moderní nástroj má široké využití v jakémkoliv žánru elektronické hudby a dokáže vytvořit doprovody ze všech možných hudebních stylů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup